Archivo del sitio

Aquest divendres a les 22h : Sopar del Grup Llibertari de Muntanya. Que cadascú es porti el seu propi sopar!

Diumenges de cine a l’Ateneu:

Imagen

Anarquia als carrers. Especial NO A LA MAT

Aquest cap de setmana es fa l’Anarquia als carrers a Santa Coloma de Gramenet!

Imagen

Els carrers han estat històricament espai de confluència, de socialització, d’intercanvi entre persones. La configuració urbanística i la gestió del temps tendeixen cada cop més a la parcel·lització de tots els àmbits de les nostres vides (àmbit públic/privat, lloc de treball, centres d’oci i consum…) de manera que l’espai públic com a espai de trobada, de conspiració quotidiana està deixant d’existir com a tal, convertint-se en lloc de pas entre aquestes parcel·les. A les instancies del poder sempre els hi ha interessat recuperar aquests llocs i moments, sigui a través de la mediació, de la regularització o en els pitjors dels casos de l’eliminació o la conversió en espais inhòspits i desèrtics, sense vida. Si això no fos suficient, enregistren i controlen els nostres moviments amb càmeres de videovigilància. Si abandonem els carrers estarem negant així tota possibilitat d’existència de moments de complicitat, d’espontaneïtat que escapin al control estatal, que no passin per la cessió, la permissivitat i la demanda. Per això, els carrers, les places han sigut sempre nuclis certament importants d’agitació, de propaganda i de difusió de les idees pels i les anarquistes. Reunions, mítings, esclats de conflictes i enfrontaments amb l’autoritat formen part de la història dels carrers dels barris que habitem.

La repressió i la propaganda del Poder amb els seus mecanismes (transició democràtica, creació d’un enemic intern, dispositius d’alienació com la tecnologia, el control, la pacificació…) així com els nostres propis límits i carències, han desencadenat que l’anarquisme en els últims anys molts cops hagi quedat replegat, perdent visibilitat i perdent en part el carrer com a lloc d’actuació de les lluites i fins i tot de la més simple quotidianitat, tant necessària per generar afinitats.

Aquesta iniciativa precisament es una contribució a trencar amb aquesta invisibilització amb una única voluntat: el plaer de trobarnos, de generar espais d’intercanvi i complicitat amb autonomia, de teixir vincles basats en el desig de la revolta.

Ens veiem el dia 9 de novembre a Santa Coloma de Gramanet (Pl. de la Vila)

PORTA LA TEVA DISTRI I TOT EL QUE T’AGRADA COMPARTIR

Aprenem juntes!Entre la plaça Bonet i Muixí i

Aprenem juntes!

Entre la plaça Bonet i Muixí i la plaça de La Farga.
Els dimecres a partir de les 18.30h oferim la possibilitat de fer classes de repàs, grups de lectura i conversa en català i castellà, apostant per l’educació universal i l’autoformació guiada.
Vine a l’Ateneu un dimecres i parlem de com començar a treballar en aprendre plegades.

Tenim la intenció d’encetar un projecte educatiu a petita escala des de l’Ateneu Llibertari de Sants. La nostra intenció és començar fent classes de repàs d’assignatures impartides en l’educació pública. Matemàtiques, ciències naturals, ciències socials i d’altres assignatures; principalment al nivell d’E.S.O. i Batxillerat.
Ens adrecem a vosaltres i especialment al personal docent per tal d’estrènyer vincles i cercar la vostra complicitat i col•laboració per tal de trobar alumnes que puguin necessitar-ho i que no tinguin mitjans per a accedir a un repàs que sol estar condicionat pel nivell econòmic familiar. Els educadors que estem a l’Ateneu cercarem la forma d’aprendre plegades amb aquells qui necessitin una ajuda a nivell escolar.

Moltes vegades l’educació que ofereix la institució pública cerca adaptar-nos a uns ritmes i unes necessitats que responen a les necessitats d’un sistema econòmic i social que ens sembla injust i desigual. Per aquest motiu i sent conscients que no tothom tenim les mateixes capacitats i ritmes i que això no ha de ser un impediment per a desenvolupar-nos com a individus, us convidem i us esperem els dimecres a la tarda o al següent e-mail de contacte.

Ateneu Llibertari de Sants
Carrer Maria Victòria 10.
acciollibertariasants@riseup.netImagen